Op 4 januari 1999 is het Havenkoor "Vissershang" opgericht.

Onze thuishaven is het cafe-restaurant "Vissershang" aan de gelijknamige jachthaven te Hank. Maandagavond is onze vaste oefenavond.   


Onze eerste dirigent was de inmiddels helaas overleden Martin van Biesen, mede-oprichter van ons koor.

Hij werd opgevolgd door Gert Broekhuizen.  Die gaf muzikaal leiding aan ons koor tot begin januari 2008.  Zijn laatste kunstje was een a capella optreden van ons koor in de Korenbeurs te Made.

In 2009 kwam Els  als dirigente bij ons koor. Zij heeft ons koor tot november 2017 geleid.

Vanaf maart 2018 is Leo dirigent bij ons koor.


Piet Verwijmeren is  vanaf de oprichting van ons koor tot medio 2002 en van januari 2005 tot en met 2013 als accordeonnist  bij ons geweest.  In januari 2014 is hij vanwege zijn grote verdiensten voor het Havenkoor benoemd tot erelid.  Op 13 juni 2015 is hij op 88-jarige leeftijd overleden.  Wij zullen hem  blijven herinneren om zijn muzikaliteit en zijn enthousiasme.


Wij hebben nu 2 muzikanten, gitarist Ben Visser en accordeoniste Nellie Frijters.


Het koor telt ongeveer 40  zangers. 


Wij hebben een  repertoire van veelal bekende zeemans- en vissersliedjes en liedjes over de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena (de streek waar we vandaan komen). Veel liedjes worden tweestemmig gezongen en tevens hebben we een aantal solisten. Voor het optreden in grotere ruimten of buiten, beschikken we over een zanginstallatie.